SZOLGÁLTATÁSAIMAT AZOKNAK  A FIGYELMÉBE AJÁNLOM  EGÉSZSÉGÜK HELYREÁLLÍTÁSA CÉLJÁBÓL, AKIKNÉL AZ ORVOSI KEZELÉSEK NEM JÁRTAK EREDMÉNNYEL !

2024. januárjától lehetőség van a távolabbról érkezőknek mérések és kezelések céljából való bejelentkezésre  minden második   szombat délelőtt 9.30 és 13.30 közötti időszakra!

Akut panaszok, sérülések esetén többnyire már aznap segíthetek fájdalmának megszünetésében, nem sürgős panaszok kezelésére pedig már  1-2 héten belül tud jönni!

SZÉP-KÁRTYA ELFOGADÓHELY


                  

 Az alternatív "orvosságok" tárháza a rehabilitációban

Egészségmegőrzés  -   Rehabilitáció  -  Karbantartás

TESTI FÁJDALMAK ÉS LÉLEKÁPOLÁS

                                    

Küldetésemnek tekintem átvinni a köztudatba, hogy egészségünk megtartása és visszaállítása  természetes módszerekkel és  technikákkal megvalósítható úgy lelki, mint testi téren, mivel a probléma alternatív  szemléletű feltárása mindkettőre a megoldást is tartalmazza.

"Abban a végzetes tévedésben élünk, hogy egyetlen betegség sem gyógyítható meg gyógyszer nélkül.Ez a nézet több kárt okozott már, mint bármi más. A legtöbb gyógyszer nem csak hatástalan, de sokszor egyenesen ártalmas.Az a beteg, aki drogoktól és gyógyszerektől várja a gyógyulást, olyan bolond, mint az, aki takarítás helyett megpróbálja eltakarni a háza belsejében összegyűlt szemetet. Minél inkább eltakarja, annál jobban megrothad.Ugyanez történik az emberi testben is.

 A betegség nem más, mint a természet figyelmeztetése, hogy szemét halmozódott fel a test valamelyik részében, és a bölcsesség azt tanácsolja, tegyük lehetővé, hogy a természet kitakarítsa a piszkot, ne fedjük el gyógyszerekkel.Aki gyógyszert vesz be, megnehezíti a természet munkáját. Másrészt viszont milyen könnyen segíthetjük a természet munkáját, ha bizonyos elemi alapelveket ismerünk; például böjtölünk, hogy a szemét ne szaporodjék, és szabad levegőn testgyakorlatokat végzünk, hogy a szemét egy része izzadás útján távozzék.A legfontosabb pedig az, hogy elménket szigorú felügyelet alatt tartsuk."

                                                                                                                                                (Mahatma Gandhi) 

  Figyelek és jegyzetelek, hogy mit mond a a kliens és hogyan, milyen érzelmek jelennek meg az arcán és milyen mozdulatokkal, gesztikulációval reagál míg elmondja a panaszait.  Sokat beszélek a találkozásokon mind az anamnézis felvételénél és a kezelések alatt is, mert  mindíg elmondom mit csinálunk, miért, mik az összefüggések, mi a módszer lényege és mire fog kihatni. Magamból indulok ki és mivel nem szeretem a bizonytalanságot és meg akarom érteni, hogy mi történik velem és miért, így sok információval látom el azokat, akik eljönnek hozzám, mert ismét jól szeretnék érezni magukat a bőrükben! 

 A holisztikus szemléletmód még eléggé ismeretlen az emberek számára, hisz nem ehhez vannak szoktatva és ezért  mindíg rácsodálkoznak, hogy mi mivel hogyan függ össze bennük, ami a panaszaikat okozza.  

Amikor ezt megértik és rádöbbennek egészségük alternatív  helyreállítási lehetőségeinek lényegére, együttműködővé válnak és érdeklődéssel követik javulásuk útját.


A természetes  módszerek  a teljes embert vizsgálják. Az alternatív szemlélet a szervezet egészéről képes véleményt alkotni, mert lábújjtól a feje búbjáig  egyszerre vizsgálja az embert. A szóbeli anamnézissel és a különböző műszeres mérésekkel pedig kiderül sok esetben már jóval a betegség kialakulása illetve érzékelése előtt olyan  információ, amely idővel betegséghez vezethet, míg az orvosi vizsgálatok alapján  egyelőre még nincs miről diagnózist felállítani.

Mivel nincs  két egyforma ujjlenyomat sem, úgy nincs két egyforma helyreállítása irány  sem. A szabványos gyógyszeres pirulák és protokollok helyett egyénre szabható az egészség visszaállítása.


Mitől  gyógyulunk meg?

a szervezet tisztítása - hiányzó anyagok pótlása - táplálkozás módosítása 

Fontos tudni, hogy nincs tuti! Ami jó  az egyiknek, az nem hatásos a másiknak. Egyéni teszteléssel személyre szabottan, az energetikai állapot alapján dől el, mi segít a helyreállításban.


 Hogy miért?!

 Mert különböző ok-okozati,  biológiai, életmód- és táplálkozásbeli  és érzelmi   háttérrel rendelkezünk, így nem lehet a sablonos  alkalmazásokra hagyatkoznunk!

Na és épp ezért mit nézek  a probléma felderítésének érdekében, bármi legyen is a panasz? 

Ilyenek például az alvás minősége, táplálkozás, körmök, bőr, haj állapota, szem és nyelv milyensége, gyógyszerek szedése, műtétek, betegségek, pszichés terheltség, traumák, dohányzás, széklet, allergia, különböző intoleranciák, mozgásszervi és emésztési tünetek, cukorproblémák, családi hajlamosító betegségek, vérnyomásprobléma, migrén és a leggyakoribb érzelmi állapot mint stresszfaktorok a

  harag, düh, félelem, szomorúság,  örömtelenség, elégedetlenség, stb. 

Elsődleges szempont természetesen a tünetek, panaszok milyensége, mióta áll fenn, mit alkalmazott eddig a megoldás érdekében. Mindezek az információk segítenek abban, hogy összeálljon a probléma megközelítésének és 

megoldásának lehetősége. 


Természetesen  egy hirtelen kialakult akut betegségnél, balesetnél (elkerülhetetlen azonnali műtét) a modern orvostudomány vívmányai által kapott (CT, MRI, ultrahang, labor stb.) diagnózisok  és technikák nyújtanak sok esetben életmentő  segítséget.


Az egészség helyreállításához  változtatásokra van szükség, mint táplálkozás, életmód, gondolkodás stb.,  így  amennyiben készen áll rá, máris kezdhetjük! 

Az orvosi kivizsgálást természetesen ajánlatos elvégeztetni!Fő rehabilitációs  kezelési irányok

                                    Zapper - Fscan   frekvenciás módszer kórokozók semlegesítése 

 az egészség visszaállítását segíti azáltal, hogy sejtjeinkre és ezáltal egész szervezetünkre úgy hat, hogy az alkalmazott  frekvenciák elpusztítják a testünkben élősködő parazitákat, vírusokat és a kártékony baktériumokat. Véleménye szerint minden  betegség mögött kórokozót találunk! Nem kell ahhoz még betegnek sem lennünk, hogy legyen mit kitisztítani a szervezetünkből, hiszen sokszor nem érzünk komoly bajt, legfeljebb fáradtságot, állandó feszültséget, gyengeséget, a koncentráció hiányát esetleg gyakori fejfájást, álmatlanságot, makacs  gyomorfájást. Sajnos a különböző intoleranciák, daganatos megbetegedések és allergiák  kialakulásának hátterében   is a szervezet tisztításának  hiánya áll fenn. Lágylézer alkalmazása testen és fülön 

 Alkalmazása az egész test bőrfelszinén a panaszos testtájakon (fül, orr, torok is)  kúraszerűen a tünetek megszűnéséig tart  akár más módszerek kiegészítésével ha szükséges, továbbá hatékonyan alkalmazhatók  az akupresszúrás test és fülpontokon MeriDim műszeres mérés alapján, így egy fájdalommentes  bio-stimulációs testkezelésben részesülhetünk krónikus és akut panaszaink megoldása érdekében. Egy kínai kutatás rámutatott; a lézerkezelés a gyógyászatban az egész szervezetre képes pozitív hatást gyakorolni, hiszen nem csupán a kezelt területre, hanem (a teljes érhálózaton keresztül) a komplett vérkeringésre, a  meridiánokra (energiapályák)  is hatással van. Az orrüreg alkalmazásának több előnye is van, mivel a  sűrű érhálózatban a paraszimpatikus és szimpatikus idegek nagy számban vannak jelen. Javítja a sejtekben az oxigénellátást (ATP),  ezáltal a vérkeringést. Csökkenti a gyulladásokat, az ödémákat is. Nem allergizál, nem okoz sugár- vagy elektromos terhelést, nincs mellékhatása.  Mivel a lézeres kúra semminemű fájdalmat nem okoz, gyermekek is jól tolerálják. Gyermekeknél történő alkalmazásnál fontos a pszichikai hatás, hogy a lézer alkalmazása  nagyon gyors és nem fájdalmas.  j Alkalmazása megindítja az igen nehezen gyógyuló sebek gyógyulását, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású, így sport- és otthoni baleseteknél gyermekek és idősek számára egyaránt gyors segítséget nyújt. 

Lézerterápiáról magyar nyelven az alábbi könyvek jelentek meg: Dr. Sandra Sándor: Lágylézer-terápia I – II, Dr. Horváth Judit: Lágylézer-terápia.


 Shiatsu  keleti  manuális akupresszúrás-meridián masszázskezelés 

 A Tuina kínai masszázs "leszármazottja" a japán Shiatsu. masszázs.  Ezzel a technikával, izületkimozgatásokkal,  beindul a  gyógyító erő (csí) a kínai orvoslás elmélete alapján, az akupresszúrás pontok és az azokat összekötő meridiánok stimulálásával.
 Átvitt értelemben  masszázsnak hívjuk, de mégis más, sokkal több annál, hisz a kínai orvoslásban mai napig gyógyterápiaként alkalmazzák. Mondhatjuk, hogy a Sors keze, amikor egy egészséges embert elüt az autó. Vannak betegségek, amelyek sokáig nem érzékelhetők, ám amikor fizikai szinten megjelenik, üzen a test, hogy valamit rosszul csinálunk. Na és vannak betegségekre hajlamosító tényezők családi ágon, amiknél el lehet érni, hogy ne alakuljanak ki, ha figyelünk magunkra.
 Ezért van fontos szerepe az évenkénti  műszeres  állapotfelmérésnek mint prevenció, - illetve régóta fennálló panaszok esetén a helyreállításnak  - a táplálkozásnak és a mozgásnak is. A mérés megmutatja, hogy hol vannak eltérések a szervezet optimális működésében, terheléseket és hiányokat egyaránt jelez az egész szervezet vonatkozásában, melyeket elkezdhetünk helyreállítani a mérési eredmények és a tünetek (testi és lelki vonatkozásban)   függvényében.
 Ez azért is jó, mert a daganatos betegségek a szervezetbe bekerült és felhalmozódott kórokozók, káros anyagok, nehézfémek és környezeti szennyeződések lerakódásai miatt kialakult blokkok, elzáródások eredményeiként manifesztálódnak betegségként. 
A Shiatsu kezelés az egész szervezetre úgy hat, hogy tisztítja a vérkeringést, fokozza a nyirokkeringést, támogatja a szervek tisztulását és működését, így a kezelés által sokat tehetünk erőnlétünk és egészségünk megőrzéséért is, ha pedig már panaszaink vannak, segít egészségessé válni!                                      Instrumentális  Homeopátiás  és  Dr. Schüssler féle sóterápia


 Itt nem egy hagyományos gyógyszerről vagy vitaminról van szó, amit beveszünk és ezzel a gyógyulással kapcsolatos kötelességünket letudtuk, vagyis elnyomtuk a tüneteinket,  ez sokkal több ennél , hisz az OKOT szünteti meg!

A Schüßler sókat leginkább az organotrop homeopátiás  szerekhez lehet sorolni, vagyis van szerv-specifikus jellegük. Ezért hatásosak olyankor, ha a betegség még csak egyetlen szervre lokalizálódott. 

A Schüssler sók mint homeopátiás szerek, ásványanyag kötésben vannak, ezekből 12 fajta alapsót és 15 fajta kiegészítő só alkalmazására van lehetőség, de csakis kiegészítő terápiaként hatékonyak ha már panaszaink tartósan megvannak.

Schüssler terápiás rendszere ugyanolyan hatékony, mint a Hahnemanni homeopátia, de mivel kevesebb szerrel dolgozik könnyebben átlátható. Hazánkban a 12 alapsó csak gyógyszertárban kapható, kétféle higításban (D6, D12) az OGYI (Országos Gyógyszerészeti Intézet) engedélyezésével.

Nagy előnyük még, hogy mellékhatás mentesen alkalmazhatók, a babáktól a nagymamákig bármely korosztály számára. Nem okoznak problémát a hagyományos gyógyszeres terápiában, terhesség és szoptatás alatt is használhatók.

A homeopátiás orvosok is gyakran alkalmazzák a homeopátiás szerek mellett is!
Egészség orvos(ság) nélkül!  Mikor érdemes természetes módszerekhez folyamodni?


  •  Amikor   fennálló problémáink gyógyszeres kezelésre csak kicsit javulnak 
  •  Amikor csak átmeneti javulást illetve csak stagnálást  észlelünk 
  • Amikor különböző intoleranciák jelentkeznek
  • Amikor alattomos  autoimmun betegség alakul ki
  • Amikor  pajzsmirigy, diabetes, vérnyomás  és emésztési problémáink lesznek
  • Amikor  sokféle gyógyszer szedése  mellett problémáink súlyosbodnak 
  • Amikor egyre több mindenre allergiásak leszünk
  • Amikor a  gyógyszerek mellékhatásaként  "társbetegségek" is jelentkeznek
  • Amikor gyakran visszatérő panaszaink vannak


Mi a bioenergetikai állapotfelmérés és az orvosi diagnosztika közötti különbség?

A bioenergetikai állapotfelmérés azt állapítja meg, hogy a méréskor éppen mire van szüksége az emberi szervezetnek a maga teljességében. Amennyiben ennek a rendkívül lényeges elemnek a birtokában vagyunk akkor már csak azt kell meghatározni, hogy milyen segítséget adjunk ahhoz, hogy az egyensúlyi állapotba minél rövidebb idő alatt visszatérhessen.

A nyugati orvoslás diagnosztikai gyakorlata azt vizsgálja, hogy az emberi szervezetben mérhető fizikai paraméterek mennyire különböznek az ún. "átlagértékektől".  Ezen érték-mérték alapján sorolják be a tüneteket és adják a pirulákat legtöbb esetben  táplálkozási és életmódbeli változások ajánlása nélkül.


Hogy konkrétan mire  jó egy állapotfelmérés?

Rámutat táplálkozásunk hiányosságaira és útvesztőire, hormonháztartásunk által szabályzott szervi funkciók zavaraira, energetikai rendszerünk kibillenésére, fizikai állapotunk helyzetére, állandósult érzelmeinkre,  fájdalmaink okára és nem utolsó sorban stresszkezelésünk szintjére. 

A MeriDim, a  Magnetspace és a Zapperes mérés csupán a bőr felületét megérintve történik. 


Egy példa a vese működésének kibillenéséről a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint:

A vese az ÖT elem közül, a Víz elemhez tartozik és a sós ízhez kapcsolódik.

Energiazavar tünetei:

vesekő, vesegörcs, vesegyulladás, veseelégtelenség, megfázás, felfázás, hólyaggyulladás, húgyúti fertőzés, impotencia, prosztata, vetélés, terméketlenség, változókori zavarok, csontritkulás, porckorong problémák, isiász, fogproblémák, hajhullás, korai kopaszodás, lumbágó, szédülés, halláscsökkenés, fülcsengés, középfülgyulladás, gyakori vizelési inger, vizeletcsöpögés stb.

Pszichoszomatikus tünetei:

lelki nyugtalanság, döntésképtelenség, határozatlanság, kapcsolatteremtési problémák, cinizmus, állandó gyanakvás, feledékenység, motívációhiány, kilátástalanság érzése, bánat, félelemérzet, fóbiák, pánik, lehangoltság stb.

A fenti példán  keresztül látható, hogy mennyire összefüggnek a testi tünetek érzelmeinkkel! A testi tüneteket hosszantartó illetve gyakori  érzéseink előzik meg. Ezenkívül még az  egészségtelen táplálkozás is manifesztálódik szervezetünkben!


Betegségeinket főképp a kórokozók, "hétköznapi mérgek", az ipari szennyeződések lerakódásai okozzák. Ezt személytelen orvosi irányelvek alapján gyógyszerrel nem lehet megszüntetni. Ehelyett választhatja problémájára a személyre szabott, legspecifikusabb kíméletes, természetes megoldást nyújtó lehetőségeket egészsége visszaállítására.

 

  Keressen bizalommal, hogy mielőbb segíthessek, hisz meggyógyulni csak természetesen lehetséges !


   "Nincs a világon se jó, se rossz; a gondolkodás teszi azzá."

                                                                                                                       Shakespeare

                                                                            


Komplex szűrés

helyreállítással

Egészségtudatosság

anyagcsere és hormontípus

emésztési panaszok, fogyás, hízás,  betegségből való felépülés támogatása és prevenció

  


Emésztés és idegrendszer 

összefüggései és helyreállításuk és nehézfémek hatása a szervezetre


Egészségünk és a "divatos" betegségek  mint allergia, intoleranciák, mozgásszervi, emésztési, húgyuti,, női-férfi gondok, autizmus, adhd, hiperaktivítás, depresszió, pánik, meddőség, endometriózis, izületi betegségek, stb.

Kórokozók (EBV,CMV,HPV, E-coli, Giardia, Streptococcus mitis, Aflatoxin stb.) nőgyógyászati, mozgásszervi emésztési és húgyuti  stb. problémáknál, sipoly (fisztula), szemölcs, felnőttkori akne, Crohn, IBS, Colitis ulcerosa, orr- és bélpolip, köhögés, stb.

 Meridiándiagnosztika

 MeriDim méréssel a kínai orvoslás  egészségfilozófiája alapján energetikai és fizikai állapotunk kibillenéséről Soft lézeres fülkezeléssel  a természetes  helyreállítás lehetőségeivel

Magnetspace kvantumos  testelemző

paraziták
baktériumok
vitaminok
aminósavak
ásványanyagok
toxinok nehézfémek
bemérése

Safe Lézer alkalmazása

fogínyproblémák

Izületi kopás, gyulladás, fájdalom, isiász,

izomproblémák csonttörések, bütyök,

arcüreggyulladás

lumbágó, kollagénképzés

 nyaki merevség, sarkantyú

Holistic Pulsing

(Lélekmasszázs)

 a ruhában végzett energetikai  pulzáló  kezelés félelmek, traumák, "elengedési" nehézségek oldására FSCAN és ZAPPER a

baktériumok, gombák,

vírusok, penész

környezeti szennyeződések xenoösztrogének  szűrése  és kiiktatása

Homeopátiás szerek,   Schüssler  sók  

fizikai, lelki  és mentális tünetek javítására gyerekeknek és kismamáknak is


 BACH virágterápia, 

lélekápolás, érzelmeink gyógyítása és hitrendszerünk

megváltoztatása

 önismeret  beszélgetéssel 

és grafológiai

elemzéssel

hagyományos kínai 

orvoslás (HKO)

  


Segítség áldott állapotban   kismamáknak, majd az egész családnak !Természetes segítséget nyújt  a  Lélekmasszázs, Bach virágterápia,  kinesio-tape szalagozás, fájdalomcsökkentés,  fülgyertyázás, MeriDim bemérés, Soft-lézer,  csakraterápia, homeopátiás készítmények, Schüssler sók és a gyógynövény tartalmú krémek alkalmazása!


Szolgáltatásaim összetettek, sosem egyfajta módszerből állnak.


A közel két évtizednyi munkásságom alatt kisebb és nagyobb kurzusok, modulok és tanfolyamok segítik a tevékenységemet holisztikusan alkalmazni, melyet a mai napig bővítek, hogy az új információkat is beépíthessem a módszereim palettájába. 


Anno,   Budapesten a Grafológiai Intézetben (1997) szakdolgozatom  elfogadása után grafológusi végzettséget szereztem és most már tudom, hogy életem akkor vett nagy fordulatot, pszichológiai tanulmányaim által a stressz és lelki problémák feltárásában és ez terelt   az Emberek segítése irányába.


Mindazokat szeretettel várom, 
akik most döntöttek  úgy,  hogy  - míg eddig nem volt idejük egészségük megőrzésére -  most viszont már  szeretnének annak helyreállításával foglalkozni.


 Ehhez pedig szívesen alkalmaznának kemikáliáktól mentes lehetőségeket,   akár rég elfeledett vagy nem ismert  népi gyógymódokat, a gyógynövények őserejét, a kínai filozófia  (ÖT-elem tanait)  és a kevésbé ismert  modern biofrekvencián alapuló sejttisztító és regeneráló hatású lehetőségeket.


Mindenki olyan tempóban  épül, amilyen ütemben  blokkolt működésű szervezete képes a regenerációra  és mindezt mellékhatásoktól mentesen érheti el.
Adjunk időt  tüneteink megszüntetésére - fontos a folyamatos "önmegfigyelés" -  amit minél fiatalabb korban ajánlott  elkezdeni, hogy ne alakuljanak ki belőle krónikus panaszok.